Výborný makový koláč s jemným maslovým krémom, ktorý sa hodí na všetky oslavy či príjemné posedenia v kruhu rodiny!

Reklamy

Príprava je nenáročná a výsledok vynikajúci!

RECEPT

Výborný makový koláč s jemným maslovým krémom, ktorý sa hodí na všetky oslavy či príjemné posedenia v kruhu rodiny!

Príprava je nenáročná a výsledok vynikajúci!

INGREDIENCIE na cesto

  • 8 bielkov

  • 7PL kryštálový cukor

  • 7PL hladká múka

  • 100g mak

  • BEBE alebo iné sušienky

INGREDIENCIE na krém

  • 600ml mlieko

  • 8 žĺtkov

  • 6PL kryštálový cukor

  • 4PL  škrob

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 200g maslo

  • nutella + kokos na ozdobu

POSTUP

  • Z bielok a cukru si vyšľaháme sneh, múku zmiešame s makom a sypké suroviny vmiešame do vyšľahaného snehu. Plech(25x30) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto a upečieme.

  • Pripravíme krém. Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme škrob, prešľaháme a nakoniec pridáme mlieko. Zmes dáme na sporák a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť.

  • Maslo s vanilkou vyšľaháme do peny, postupne k nemu zašľaháme vychladnutý krém.

  • Na vychladnutý korpus natrieme polovicu krému, na to naukladáme vrstvu sušienok, ktoré namočíme do mlieka alebo sirupu(voda+med+vanilka), natrieme druhú polovicu krému, opäť naukladáme vrstvu sušienok.

  • Vrch koláča potrieme nutellou a posypeme kokosom. Hotový koláč odložíme na 2-3hodiny do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: @riucagatesteretetetraditionale