Zobraziť väčší obrázok Výborný čokoládový koláč z maminej kuchyne! Výborný čokoládový koláč z maminej kuchyne!Reklamy Ku kávičke ako stvorený! RECEPTVýborný čokoládový koláč z maminej kuchyne! Ku kávičke ako stvorený! INGREDIENCIE 280g hladká múka 240ml kyslá smotana 190g práškový cukor 125g maslo 1/2 hrnčeka kakao 2 vajcia 2čl prášok do pečiva 1čl jedlá sóda INGREDIENCIE na polevu 100ml mlieko 100g čokoláda (70% kakao) 15g práškový cukor 15g maslo POSTUP V mise si zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva, kakao a sódu. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Po jednom pridáme vajíčka a šľaháme 30 sekúnd. Pridáme zmes múky, kyslú smotanu a premiešame, vznikne nám hladká zmes. Formu na pečenie(23sm) vymastíme maslom, vysypeme múkou a vlejeme pripravené cesto. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 50 - 60 minút. Po upečení necháme 10 minút vychladnúť a vyklopíme z formy. Na polevu zalejeme nalámanú čokoládu teplým mliekom, pridáme maslo, cukor, vymiešame na hladkú polevu a polejeme na vychladnutý koláč. Dobrú chuť! Redakcia2023-10-12T12:36:24+02:00Tags: čokoádový, dezert, kakaový, koláč, sladké, zákusok| Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho zo svojimi priateľmi! FacebookTwitterRedditLinkedInWhatsAppTelegramPinterestEmail Podobné články Lahodný, jemný, domáci vaječný likér, ktorý robíme každé Vianoce! Receptov na vaječný likér je niekoľko, toto je náš obľúbený! Jemný, vláčny koláčik ideálny ku káve či čaju „hrnčekové Raffaello“ Vyskúšajte tento jednoduchý recept na chutný čokoládový krém pripomínajúci „nutellu“! Vynikajúci čokoládový koláč s lahodnou kokosovou plnkou, ktorý sme si obľúbili! Ako spracovať zvyšné bielka z pečenia? Vďaka tejto metóde ich môžete používať pokojne pol roka