Recept na neskutočne lahodný mliečny krémový koláč, ktorý sa určite stane Vaším obľúbeným dezertom!

Reklamy

RECEPT

Recept na neskutočne lahodný mliečny krémový koláč, ktorý sa určite stane Vaším obľúbeným dezertom!

INGREDIENCIE na cesto

  • 600g hladká múka

  • 1 plechovka salko

  • 1 vajce

  • 1čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 750ml mlieko

  • 300g kryštálový cukor

  • 200g maslo

  • 2 vajcia

  • 4PL hladká múka

  • 1 vanilkový cukor

  • 0,5hrnčeka orechy

POSTUP

  • Zmiešame salko, vajce, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiesime elastické cesto. Cesto by sa nemalo lepiť.

  • Pripravené cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí a každú vytvarujeme/vyvaľkáme na kruh s priemerom panvici, na ktorej budeme cesto opekať.

  • Všetkých 8 placiek si opečieme z oboch strán na suchej panvici do zlatista.

  • Upečené placky necháme vychladnúť a orežeme/zarovnáme okraje. Tie použijeme na záver na posypanie koláča.

  • Na krém mixérom zmiešame mlieko, vajcia, cukor, vanilku a múku. Dáme na sporák a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme do zhustnutia približne 5 minút.

  • Krém odstavíme a do teplého pridáme zmäknuté maslo a dobre premiešame alebo rozmixujeme na nízkych otáčkach.

  • Potrieme upečenú placku krémom, priložíme ďalšiu a takto pokračujeme so všetkými plackami.

  • Nakoniec potrieme aj vrchnú placku a celý koláč dookola a posypeme ho rozdrvenými obrezkami z cesta zmiešanými s nasekanými orechmi.

  • Hotový koláč odložíme na niekoľko hodín chladiť, ideálne cez noc.

  • Dobrú chuť!