Staré, dobré venčeky z odpaľovaného cesta s lahodným vanilkovým krémom!
Reklamy
Dokonalé koláčiky, ktoré nikdy neomrzia!
RECEPT
Staré, dobré venčeky z odpaľovaného cesta s lahodným vanilkovým krémom!
Dokonalé koláčiky, ktoré nikdy neomrzia!
Staré, dobré venčeky z odpaľovaného cesta s lahodným vanilkovým krémom!
Dokonalé koláčiky, ktoré nikdy neomrzia!
Staré, dobré venčeky z odpaľovaného cesta s lahodným vanilkovým krémom!
Dokonalé koláčiky, ktoré nikdy neomrzia!
250ml voda
150g polohrubá múka
50g maslo
4 vajcia
štipka soli
500ml mlieko
150g maslo
100g kryštálový cukor
1 zlatý klas
1ks vanilkový puding
1 vanilínový cukor
štipka soli
rum
150g práškový cukor
2PL horúce mlieko
1PL rum
Do hrnca dáme vodu, štipku soli, pridáme maslo a zohrievame. Keď je maslo rozpustené, pridáme naraz múku a miešame. Miešame 5 - 7 minút, kým sa hmota prestane lepiť na steny hrnca. Hotové preložíme do druhej nádoby a necháme vychladnúť.
Do vlažného cesta po jednom pridávame vajcia, po každom vajci premiešame mixérom na najnižších obrátkach. Vznikne nám lesklé cesto.
Pripravené cesto dáme do mikr. vrecka, vrecko zviažeme, špičku odstrihneme a vložíme ho do cukrárskeho vrecka s ozdobnom špičkou.
Na plech s papierom na pečenie(alebo vymastený, múkou vysypaný) pomocou cukr. vrecka vytláčame venčeky. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Rúru neotvárame počas pečenia.
Po upečení ich ešte teplé prekrojíme a necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém.
Z mlieka, pud. prášku a zlatého klasu si uvaríme puding. Do horúceho vmiešame kryš. cukor, van. cukor, štipku soli a čl masla, aby sa netvorila koža.
Do vychladnutého pudingu primiešame rum(3-4PL) a maslo. Hotový krém dáme do cukrárskeho vrecka a naplníme venčeky.
Na polevu si zmiešame cukor, rum a horúce mlieko. Polevou prelejeme hotové venčeky, ozdobíme a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť!
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.