Chrumkavý sušienkový korpus so sviežim citrónovým krémom.

Pripravte si tento chutný citrónový cheesecake, ktorý si obľúbite.

RECEPT

Chrumkavý sušienkový korpus so sviežim citrónovým krémom.

Pripravte si tento chutný citrónový cheesecake, ktorý si obľúbite.

INGREDIENCIE korpus

  • 200g maslové sušienky

  • 60g maslo

INGREDIENCIE plnka

  • 500g ricotta

  • 250g mascarpone

  • 5 vajec

  • 100g cukor

  • 100g med

  • 1 citrón

POSTUP

  • Sušienky si rozmrvíme v mixéri najemno. Pridáme roztopené maslo a vypracujeme si cesto.

  • Formu vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme sušienkový základ na dno a okraje, dobre popritláčame.

  • Pečieme v rúre pri teplote 170 stupňov približne 10 minút.

  • Pripravíme si citrónový krém.

  • Ricottu vymixujeme mixérom na krém. Pridáme cukor, med, mascarpone, šťavu z citróna a nastrúhanú kôru.

  • Vajcia si vyšľaháme. Vyšľahané vajcia vmiešame do pripravenej zmesi.

  • Krém natrieme na predpečený sušienkový korpus a pečieme pri teplote 170 stupňov približne 60 minút.

  • Po upečení necháme úplne vychladnúť, ozdobíme plátkami citróna a môžeme podávať.

  • Dobrú chuť!