Slávnostné jedlo, ktoré u nás nechýba počas vianočných sviatkov „KRÚPNA BABA“! Jednoduché jedlo, ktoré ľudí spájalo a zasýtilo!

Reklamy

RECEPT

Slávnostné jedlo, ktoré u nás nechýba počas vianočných sviatkov "KRÚPNA BABA"! Jednoduché jedlo, ktoré ľudí spájalo a zasýtilo!

INGREDIENCIE

  • 1kg zemiaky

  • 250g krúpy

  • 250g bravčové oškvarky

  • 250g bravčové mäso(údené/varené)

  • 4 strúčiky cesnak

  • 1čl mleté čierne korenie

POSTUP

  • Uvaríme si zemiaky do mäkka. Vodou z uvarených zemiakov zalejeme krúpy a necháme zapariť.

  • Bravčové oškvarky aj s mäsom na jemno pomelieme , pridáme k nim pretlačené zemiaky, zaparené krúpy, zmiešame.

  • Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, korenie.

  • Plech si vymastíme, navrstvíme pripravenú zmes a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

  • Podávame so sladkým/kyslým mliekom, cmarom...

  • Dobrú chuť!