Keď vám doma pochybí pečivo, sú tieto rožky skvelým riešením problému. Sú lahodné, nadýchané a chutia oveľa lepšie, ako z obchodu!

Reklamy

Ich príprava je jednoduchá, rýchla (nepočítajúc čas kysnutia) a nepotrebujete na to ani rúru!

Recept na panvicové rožky

Ingrediencie:

  • 80 ml vody
  • 80 ml mlieka
  • 30 ml rastlinného oleja
  • 0,5 lyžičky soli
  • 1 lyžička cukru
  • 5 g suchého droždia
  • 1 vajce
  • 350 g múky

Príprava:

1. Do misky nalejte vodu a mlieko. Pridajte k nim rastlinný olej, soľ, cukor a vajce. Všetko dobre premiešame.

2. Polovicu múky odoberieme, preosejeme, pridáme kvások a premiešame. Múku a droždie nalejte do misy s tekutými prísadami.

3. Vymiesime cesto. Bude mokré, tak postupne pridávajte zvyšok múky. Hniesť. Výsledné cesto by malo byť ľahké a lepkavé.

4. Vymiesené cesto dáme na hodinu a pol na teplé miesto.

5. Po uplynutí tejto doby vytvarujte žemle. Pracovnú plochu posypte múkou. Cesto miesime asi 5 minút. Potom z neho urobte valček a rozdeľte ho na 6 rovnakých častí.

6. Z každej časti cesta vytvorte malý plochý koláč a zrolujte ho do tesnej trubice.

7. Vytvarované valčeky necháme ešte 15 minút na pomúčenej doske a prikryjeme čistou utierkou.

8. Teraz zohrejte panvicu na sucho. Vložte rolky na panvicu, prikryte pokrievkou a pečte na minimálnom ohni do zlatista.

9. Trvá to približne 15 minút, ale čas varenia sa môže líšiť v závislosti od typu panvice.

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!