Pripravujem ich na raňajky, obed aj večeru. Raz na slano, raz na sladko. Sú také dobré, že ich môžeme jesť stále!

Publikované: 5 februára 2024Prečítané: 15833Značky: , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Každá gazdinka má žolíka, ktorý ju zachráni, keď má nedostatok času a potrebuje nasýtiť rodinu. A ak je to také jednoduché, že to vždy dopadne dobre, a dostatočne chutné, aby to chutilo každému, je to úžasne!

Pre mňa sú takým jedlom lenivé zemiakové halušky. Celá rodina ich miluje, keby som im to dovolila, mohli by ich jesť stále. Na raňajky, obed a večeru. Raz na slano, raz na sladko, pretože milujú obe verzie.

Robím ich hlavne vtedy, keď mi dôjdu suroviny alebo nápady.

Lenivé halušky so zemiakmi

Ingrediencie:

  • zemiaky - 300 g.
  • múka - 100 g.
  • vajcia - 1 ks.
  • kôpor
  • maslo - 15 g.
  • soľ, korenie.

Príprava krok za krokom:

Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Scedíme a dôkladne rozmixujeme.

Nakrájajte kôpor.

Rozbite jedno vajce s 15 gramami rozpusteného vychladnutého masla do hlbokej misky. Dobre premiešame metličkou.

Pridáme zemiaky, kôpor a premiešame.

Preosejte 100-120 gramov múky. Vymiesime cesto.

Cesto rozdeľte na niekoľko častí. Z každého urobíme valček a nakrájame na kúsky.

Z každého kúska urobíme malú guľku.

Uvarte vodu, pridajte trochu soli. Vložíme do nich pripravené kúsky cesta.

Varíme za občasného miešania, aby sa halušky nezlepili.Keď vyplávajú, povaríme ešte 2-3 minúty.

Do misky dáme kúsok masla, dierovanou lyžicou vyberieme halušky a vložíme ich do misky s maslom.

Na prípravu sladkej verzie pridajte do zmesi namiesto kôpru a korenia 3 lyžice cukru, vanilkový cukor, dvakrát toľko masla a 200g mäkkého tvarohu.

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!