Pripravte sebe a rodine tento chutný obed či večeru – mäsové guľky s karí omáčkou a ryžou.

Reklamy

Karí korenie v spojení s kokosovým mliekom tvoria dokonalé zoskúpenie chutí.

Vyskúšajte tento recept a neoľutujete!

RECEPT

Pripravte sebe a rodine tento chutný obed či večeru – mäsové guľky s karí omáčkou a ryžou.

Karí korenie v spojení s kokosovým mliekom tvoria dokonalé zoskúpenie chutí.

Vyskúšajte tento recept a neoľutujete!

INGREDIENCIE na mäsové guľky

  • 800g mleté mäso mix

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1 vajce

  • 1 cibuľa

  • soľ, mleté čierne korenie

INGREDIENCIE na kari omáčku

  • 100ml kokosové mlieko

  • 1 konzerva lúpaných paradajok

  • 50g zázvor

  • 3PL prepustené maslo

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 2 cibule

  • 2ČL karí korenia

  • 1 čili paprička

  • 1 mrkva

  • zeleninový vývar na podliatie

  • hrsť nasekaného čerstvého koriandru

POSTUP

  • V kuchynskom robote (mixéri) zmiešame všetky suroviny na mäsové guľky - mleté mäso, lisom pretlačený cesnak, cibuľu, soľ, korenie a vajce.

  • Z hmoty si vytvarujeme guľky, ktoré poukladáme na pekáč podliaty vodou a pečieme pri teplote 170 stupňov približne 25 minút.

  • Pripravíme si karí omáčku.

  • Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme nadrobno nakrájaný zázvor a necháme speniť.

  • Ďalej pridáme na kolieska nakrájanú čili papričku, lisom pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu a nakrájanú mrkvu.

  • Po pár minútach pridáme karí korenie a restujeme.

  • Nakoniec pridáme nakrájané lúpané paradajky, podlejeme trochou vývaru a dochutíme soľou, korením.

  • Pred dokončením pridáme kokosové mlieko spolu s upečenými mäsovými guľkami a krátko povaríme.

  • Nakoniec dochutíme koriandrom a máme hotovo. Môžeme podávať s ryžou.

  • Dobrú chuť!