Hoci quinoa v mnohých domácnostiach nepatrí k pravidelným zásobám, pri varení ju vieme využiť na rôzne spôsoby. Quinou môžeme použiť do slaných aj sladkých pokrmov, je výbornou prílohou k mäsu či zelenine. Vyskúšajte ju v recepte na túto chutnú plnenú papriku.

Reklamy

RECEPT

Hoci quinoa v mnohých domácnostiach nepatrí k pravidelným zásobám, pri varení ju vieme využiť na rôzne spôsoby. Quinou môžeme použiť do slaných aj sladkých pokrmov, je výbornou prílohou k mäsu či zelenine. Vyskúšajte ju v recepte na túto chutnú plnenú papriku.

INGREDIENCIE

  • 4ks mäsitá paprika

  • 3/4 hrnčeka surovej quinoy

  • 3/4 hrnčeka nakrájaných šampiňónov

  • 1 cibuľa

  • 2 strúčiky cesnak

  • 1 stredná cuketa

  • 1PL rajčinový pretlak

  • 1PL olivový olej

  • 1PL čerstvé oregano

  • 1čl mletá červená paprika

  • soľ, korenie

POSTUP

  • Do hrnca nalejeme 1 a pol šálky vody, privedieme k varu. Quinou prepláchneme v studenej vode a vložíme do vriacej vody, počkáme kým absorbuje vodu a zmäkne, cca 15 minút.  Potom odstavíme a necháme v hrnci ešte 5 minút, premiešame.

  • Kým sa varí quinoa, z papriky odrežeme vrch, vydlabeme vnútro a dáme na 3 minúty do mikrovlnky aby zmäkli.

  • Cibuľu nakrájame nadrobno, cuketu nastrúhame.

  • Na panvici s olejom orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno, šampiňóny, pridáme pretlačený cesnak a mletú červenú papriku. Povaríme 8-10 minút a pridáme paradajkový pretlak, ešte minútu povaríme.

  • Pridáme nastrúhanú cuketu, oregano, soľ a korenie a chvíľku povaríme. Nakoniec primiešame quinou a odstavíme z ohňa.

  • Pripravenou zmesou naplníme papriky, vložíme do do pekáča s vodou(približne 0,5cm) a pečieme približne 30 minút, kým je plnka mierne opečená a chrumkavá.

  • Dobrú chuť!