Pečené papriky plnené mletým mäsom

Publikované: 4 augusta 2023Prečítané: 1695Značky: , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Chutný obed či večera – pečená plnená paprika mletým mäsom!

Výborné jedlo, na ktorom si vždy pochutíme!

RECEPT

Chutný obed či večera - pečená plnená paprika mletým mäsom!

Výborné jedlo, na ktorom si vždy pochutíme!

INGREDIENCIE

  • 6ks paprika

  • 600g mleté mäso

  • 150g quinoa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1 vajce

  • 1 cibuľa

  • 1/2 hrste čerstvé oregano

  • 1/2 hrste čerstvá bazalka

  • soľ, korenie

INGREDIENCIE na omáčku

  • 500ml paradajková passata

  • 2 vetvičky cherry paradajky

  • 1/2 hrste čerstvá bazalka

  • 1/2 hrste čerstvé oregano

  • 4ks bobkový list

  • 4ks nové korenie

  • 1 stonka čerstvého tymiánu

POSTUP

  • Cesnak, cibuľu si nakrájame nadrobno, nasekáme čerstvé bylinky.

  • V mise si zmiešame mleté mäso, prepláchnutú quinou, vajíčko, nasekané bylinku a cibuľu s cesnakom. Pridáme soľ, korenie podľa chuti.

  • Papriky umyjeme, odrežeme vrch, vydlabeme vnútro. Naplníme ich pripravenou mäsovou zmesou a prikryjeme odrezanými vrchmi.

  • Do zapekacej misy nalejeme paradajkovú passatu, pridáme bylinky, korenie, soľ a cherry paradajky.

  • Do misy naukladáme papriky vedľa seba a prilejeme vodu tak, aby dosahovala do polovice paprík. Omáčku premiešame aby sa passata rozriedila s vodou a vložíme do rúry.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút, potom ich prikryjeme alobalom a pečieme ešte 20 minút. Máme hotovo a môžeme podávať s chlebom, bagetou..

  • Dobrú chuť!

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!