„OBLÍŽ PRST“ dezert, ktorý už svojim názvom vyčarí úsmev na tvári!

Reklamy

Dokonalý, krémový koláčik, ktorý je hitom každej oslavy či sviatkov!

RECEPT

"OBLÍŽ PRST" dezert, ktorý už svojim názvom vyčarí úsmev na tvári!

Dokonalý, krémový koláčik, ktorý je hitom každej oslavy či sviatkov!

INGREDIENCIE na korpus

  • 200g kryštálový cukor

  • 170g polohrubá múka

  • 5 vajec

  • 5PL voda

  • 1PL kakao

  • 1/2bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 500ml mlieko

  • 250g maslo

  • 170g kryštálový cukor

  • 5 vaječných žĺtok

  • 4PL hladká múka

  • 1 vanilínový cukor

INGREDIENCIE na sneh

  • 5 vaječných bielok

  • 200g kryštálový cukor

  • 50g horká čokoláda na ozdobu

POSTUP

  • V mise si vyšľaháme žĺtky s cukrom. Postupne po lyžiciach pridávame vodu a vyšľaháme do peny.

  • V druhej mise si vyšľaháme bielky. Múku zmiešame s kakaom a práškovým kypriacim práškom a postupne striedavo s vyšľahanými bielkami pridávame(vmiešame) k žĺtkovej zmesi.

  • Plech(menší) vymastíme, vysypeme múkou a  vylejeme pripravené cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť a pripravíme si krém.

  • Do hrnca dáme mlieko, žĺtky, vanilínový cukor, kryštálový cukor a hladkú múku. Všetko dohromady vymiešame metličkou a privedieme k varu. Uvaríme hustú kašu a odstavíme.

  • Za občasného miešania necháme krém vychladnúť. V mise si vymiešame maslo s práškovým cukrom a po lyžiciach k nemu prišľaháme vychladnutý krém. Natrieme na vychladnutý korpus a dáme chladiť do chladničky.

  • Z bielkov si nad parou vyšľaháme sneh, pridáme cukor a šľaháme približne 10 minút na tuhý sneh, ktorý natrieme na koláč. Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou a necháme dobre vychladnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: viccmagazin.com