Chrumkavé, popukané čokoládové koláčiky „CRINKLES“, ktoré sú nielen lahodné, ale aj na pohľad atraktívne!

Publikované: 15 februára 2024Prečítané: 567Značky: , , , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Chrumkavé, popukané čokoládové koláčiky „CRINKLES“, ktoré sú nielen lahodné, ale aj na pohľad atraktívne!

RECEPT

Chrumkavé, popukané čokoládové koláčiky "CRINKLES", ktoré sú nielen lahodné, ale aj na pohľad atraktívne!

INGREDIENCIE

  • 1 vajce

  • 150g kvalitná horká čokoláda

  • 150g práškový cukor

  • 125g hladká múka

  • 80g maslo

  • 30g kakao

  • 2PL mlieko

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

  • NA OBALENIE: 50g práškový cukor + 50g kryštálový cukor

POSTUP

  • Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme chvíľu ochladiť.

  • Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vajce, zmiešame. Múku si zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a štipkou soli.

  • Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme chvíľu ochladiť.

  • Keď nám čokoláda mierne vychladne, prilejeme ju k maslu, zmiešame a pridáme sypké suroviny. Vypracujeme vláčne cesto, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 2h odpočívať do chladničky.

  • Z cesta tvarujeme guľky, obalíme ich najskôr v kryštálovom cukre, potom dôkladne v práškovom a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 - 15 minút. Vnútro môže byť po upečení mäkké, ale keď koláčiky vychladnú, pekne stuhne a budú zvonka chrumkavé a vnútri mäkké.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: andi1976.gportal.hu

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!

Toto vás bude zaujímať