Naše obľúbené koláčiky – venčeky z odpaľovaného cesta s lahodným vanilkovým krémom! Dokonalé, jemné, vhodné na sviatočné dni či akúkoľvek príležitosť!

Publikované: 18 decembra 2023Prečítané: 720Značky: , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Naše obľúbené koláčiky – venčeky z odpaľovaného cesta s lahodným vanilkovým krémom!

Dokonalé, jemné, vhodné na sviatočné dni či akúkoľvek príležitosť!

RECEPT

Naše obľúbené koláčiky - venčeky z odpaľovaného cesta s lahodným vanilkovým krémom!

Dokonalé, jemné, vhodné na sviatočné dni či akúkoľvek príležitosť!

INGREDIENCIE na cesto

  • 250ml voda

  • 150g polohrubá múka

  • 50g maslo

  • 4 vajcia

  • štipka soli

INGREDIENCIE na krém

  • 500ml mlieko

  • 150g maslo

  • 100g kryštálový cukor

  • 1 zlatý klas

  • 1ks vanilkový puding

  • 1 vanilínový cukor

  • štipka soli

  • rum

INGREDIENCIE na polevu

  • 150g práškový cukor

  • 2PL horúce mlieko

  • 1PL rum

POSTUP

  • Do hrnca dáme vodu, štipku soli, pridáme maslo a zohrievame. Keď je maslo rozpustené, pridáme naraz múku a miešame. Miešame 5 - 7 minút, kým sa hmota prestane lepiť na steny hrnca. Hotové preložíme do druhej nádoby a necháme vychladnúť.

  • Do vlažného cesta po jednom pridávame vajcia, po každom vajci premiešame mixérom na najnižších obrátkach. Vznikne nám lesklé cesto.

  • Pripravené cesto dáme do mikr. vrecka, vrecko zviažeme, špičku odstrihneme a vložíme ho do cukrárskeho vrecka s ozdobnom špičkou.

  • Na plech s papierom na pečenie(alebo vymastený, múkou vysypaný) pomocou cukr. vrecka vytláčame venčeky. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Rúru neotvárame počas pečenia.

  • Po upečení ich ešte teplé prekrojíme a necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém.

  • Z mlieka, pud. prášku a zlatého klasu si uvaríme puding. Do horúceho vmiešame kryš. cukor, van. cukor, štipku soli a čl masla, aby sa netvorila koža.

  • Do vychladnutého pudingu primiešame rum(3-4PL) a maslo. Hotový krém dáme do cukrárskeho vrecka a naplníme venčeky.

  • Na polevu si zmiešame cukor, rum a horúce mlieko. Polevou prelejeme hotové venčeky, ozdobíme a necháme vychladnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!