Nadýchané, mäkučké domáce šišky s nádhernou vôňou vanilkového krému!
Tak dobré, že ihneď zmiznú zo stola!

RECEPT

Nadýchané, mäkučké domáce šišky s nádhernou vôňou vanilkového krému!
Tak dobré, že ihneď zmiznú zo stola!

INGREDIENCIE na cesto

  • 300g hladká múka

    Reklamy
  • 30g maslo

  • 13g čerstvé droždie

  • 1 žĺtok

  • 1dcl mlieka

  • 1 vanilínový cukor

  • 1,5PL práškový cukor

  • 1PL rum

  • 1ČL kryštálový cukor

  • kôra z citróna

  • štipka soli

INGREDIENCIE na plnku

  • 1 vanilkový puding

  • 2dcl mlieko

  • 1 vanilínový cukor

  • 1PL kryštálový cukor

POSTUP

  • Zohrejeme trochu mlieka, pridáme 1 lyžičku kryštálové cukru a droždie. Zmiešame a necháme nakysnúť.

  • Práškový cukor zmiešame s vanilkovým a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.

  • Do misy dáme žĺtok, pridáme rum, droždie, a premiešame. Pridáme preosiatu múku so štipkou soli, cukor s citrónovou kôrou a začneme miesiť cesto. Cesto by malo byť jemné, ak treba, pridáme trochu mlieka.

  • Keď sa cesto spojí, pridáme po troche mäkké maslo a miesime, aby sa cesto oddelilo od steny misky.

  • Pripravené cesto preložíme do múkou vysypanej misy, posypeme múkou a prikryjeme. Necháme kysnúť na teplom mieste hodinu.

  • Keď cesto vykysne, na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbka prsta a vykrojíme šišky.

  • Vykrojené šišky prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť.

  • Do širokej panvice dáme dostatok oleja, rozohrejeme a vložíme šišky vrchnou polovicou dole, prikryjeme a opečieme do zlatej farby.

  • Potom šišky otočíme, opečieme druhú stranu bez pokrievky do zlatej farby. Opečené šišky dáme na papierové utierky.

  • Pripravíme si krém. Uvaríme puding, necháme mierne vychladnúť a pomocou cukrárskeho vrecka s dlhou tenkou špičkou naplníme šišky. Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: nagyireceptje.hu