Chutný a mäkučký čučoriedkový bochníček!
Reklamy
Pripravte ku kávičke tento jednoduchý, chutný čučoriedkový koláčik!
RECEPT
Chutný a mäkučký čučoriedkový bochníček!
Pripravte ku kávičke tento jednoduchý, chutný čučoriedkový koláčik!
Chutný a mäkučký čučoriedkový bochníček!
Pripravte ku kávičke tento jednoduchý, chutný čučoriedkový koláčik!
Chutný a mäkučký čučoriedkový bochníček!
Pripravte ku kávičke tento jednoduchý, chutný čučoriedkový koláčik!
300g hladká múka
260g kryštálový cukor
250g čučoriedky
200g kyslá smotana
115g maslo
3 vajcia
3PL citrónová šťava
kôra z citróna
1čl vanilkový extrakt
1čl kypriaci prášok
1/2čl sóda bikarbóna
1/4čl soľ
1PL polohrubá múka
Maslo roztopíme a zmiešame s cukrom, vajciami, vanilkovým extraktom, kôrou a šťavou z citróna, vyšľaháme mixérom.
V druhej mise zmiešame múku s práškom do pečiva, sódou a soľou.
Do maslovej zmesi mixérom vmiešame polovicu zmiešanej múky, polovicu kyslej smotany, znova polovicu múky a polovicu kyslej smotany.
Čučoriedky obalíme v polohrubej múke a jemne vmiešame do cesta.
Formu vystelieme papierom na pečenie, vlejeme do nej pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne hodinu, presvedčíme sa špáradlom.
Po upečení necháme koláč vychladnúť a až potom vyberieme z formy. Vychladnutý môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať cukrovou polevou.
Na polevu zmiešame 120g práškového cukru a 2,5PL citrónovej šťavy.
Dobrú chuť!
Na polevu zmiešame 120g práškového cukru a 2,5PL citrónovej šťavy.
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.