Vynikajúca mrkvovo-tvarohová nátierka na raňajky či večeru!

Reklamy

Pripravte si túto jemnú, chutnú pomazánku z pečenej mrkvy, ktorá chutí naozaj výborne!

RECEPT

Vynikajúca mrkvovo-tvarohová nátierka na raňajky či večeru!

Pripravte si túto jemnú, chutnú pomazánku z pečenej mrkvy, ktorá chutí naozaj výborne!

INGREDIENCIE

  • 350g mrkva

  • 100g jemný polotučný tvaroh

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1/2PL olivový olej

  • hrsť čerstvého koriandru

  • soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava

POSTUP

  • Mrkvu očistíme, nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s olejom, soľou, korením.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, poukladáme pripravenú mrkvu aj strúčiky cesnaku v šupke a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút, kým je mrkva mäkká.

  • Upečenú mrkvu rozmixujeme aj s cesnakom(zbavíme ho šupky), tvarohom a koriandrom na hladkú zmes.

  • Nakoniec už len dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením a podávame s čerstvým pečivom.

  • Dobrú chuť!