Neuveriteľne lahodný krémový zákusok „Eskimo“. Toto krémové pokušenie na Vianoce u nás nesmie chýbať.
Reklamy
RECEPT
Neuveriteľne lahodný krémový zákusok "Eskimo".
Toto krémové pokušenie na Vianoce u nás nesmie chýbať.
Neuveriteľne lahodný krémový zákusok „Eskimo“. Toto krémové pokušenie na Vianoce u nás nesmie chýbať.
Neuveriteľne lahodný krémový zákusok "Eskimo".
Toto krémové pokušenie na Vianoce u nás nesmie chýbať.
1 hrnček polohrubá múka
1 hrnček práškový cukor
4 vajcia
100ml voda
1 vanilkový cukor
2PL kakao
1/2ČL jedlá sóda
1 hrnček mlieko
1 hrnček cukor
2 vajcia
3PL múka
1 vanilkový cukor
2PL kryštálový cukor
2PL kyslá smotana
2PL kakao
50g maslo
Najskôr si pripravíme cesto.
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky mixujeme s práškovým cukrom na penu.
Keď máme žĺtky s cukrom vymiešané, pridáme k nim vodu, kakao, jedlú sódu a múku.
Všetko dohromady zmiešame.
K zmesi zľahka vmiešame pripravený sneh z bielkov.
Formu na pečenie potrieme olejom alebo maslom a pripravené cestu dáme piecť.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 - 40 minút.
Medzitým si pripravíme krém.
Mixérom si vymixujeme vajcia s cukrom a vanilkou.
Vymixované vajcia dáme do hrnca, pridáme múku a mlieko a varíme na miernom ohni do zhustnutia.
Zmäknuté maslo vymiešame s vanilkovým cukrom do peny.
Vymiešané maslo postupne po lyžiciach pridávame k vychladnutej zmesi.
Na vychladnutý korpus nanesieme pripravenú plnku a odložíme do chladničky na pol hodiny.
Kým nám torta chladne, pripravíme si polevu.
Do hrnca dáme cukor, kakao a smotanu a varíme pokiaľ sa cukor nerozpustí.
Odstavíme, pridáme maslo a miešame tak, aby vznikla hladká hmota.
Vychladnutú tortu polejeme polevou a dáme stuhnúť do chladničky.
Dobrú chuť!
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.