Neuveriteľne lahodný krémový zákusok „Eskimo“. Toto krémové pokušenie na Vianoce u nás nesmie chýbať.

Reklamy

RECEPT

Neuveriteľne lahodný krémový zákusok "Eskimo".

Toto krémové pokušenie na Vianoce u nás nesmie chýbať.

INGREDIENCIE

  • 1 hrnček polohrubá múka

  • 1 hrnček práškový cukor

  • 4 vajcia

  • 100ml voda

  • 1 vanilkový cukor

  • 2PL kakao

  • 1/2ČL jedlá sóda

INGREDIENCIE na krém

  • 1 hrnček mlieko

  • 1 hrnček cukor

  • 2 vajcia

  • 3PL múka

  • 1 vanilkový cukor

INGREDIENCIE na polevu

  • 2PL kryštálový cukor

  • 2PL kyslá smotana

  • 2PL kakao

  • 50g maslo

POSTUP

  • Najskôr si pripravíme cesto.

  • Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.

  • Žĺtky mixujeme s práškovým cukrom na penu.

  • Keď máme žĺtky s cukrom vymiešané, pridáme k nim vodu, kakao, jedlú sódu a múku.

  • Všetko dohromady zmiešame.

  • K zmesi zľahka vmiešame pripravený sneh z bielkov.

  • Formu na pečenie potrieme olejom alebo maslom a pripravené cestu dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 - 40 minút.

  • Medzitým si pripravíme krém.

  • Mixérom si vymixujeme vajcia s cukrom a vanilkou.

  • Vymixované vajcia dáme do hrnca, pridáme múku a mlieko a varíme na miernom ohni do zhustnutia.

  • Zmäknuté maslo vymiešame s vanilkovým cukrom do peny.

  • Vymiešané maslo postupne po lyžiciach pridávame k vychladnutej zmesi.

  • Na vychladnutý korpus nanesieme pripravenú plnku a odložíme do chladničky na pol hodiny.

  • Kým nám torta chladne, pripravíme si polevu.

  • Do hrnca dáme cukor, kakao a smotanu a varíme pokiaľ sa cukor nerozpustí.

  • Odstavíme, pridáme maslo a miešame tak, aby vznikla hladká hmota.

  • Vychladnutú tortu polejeme polevou a dáme stuhnúť do chladničky.

  • Dobrú chuť!