Kanape s prepeličím vajíčkom na špízoch – dokonalá kombinácia chutí výborná k vínku
Zdieľať článok na socialných sieťach
Vynikajúce jedlo s dokonalou kombináciou chutí. Opečené pečivo, jemné prepeličie vajcia, chrumkavá paprika a krémový syr Gouda na špízi sú jedným z ideálnych predjedál, ktoré sa výborne hodia k vínu.
Hľadáte niečo jednoduchšie? Skúste vyskúšať tieto chutné silvestrovské jednohubky, ktoré pripravíte za pár minút.
Čo budeme potrebovať?
- toastový chlieb alebo nakrájanú bagetku
- Gouda syr
- majonéza
- prepeličie vajíčka
- paprika
Postup:
- Pripravíme si všetky ingrediencie na výrobu chutných jednohubiek.
- Zoberte si pohár vhodných rozmerov a pomocou neho vyrežte z chlebíka koliečka.
- Okrúhle bochníky vysušte v rúre do zlatista. Vyberieme z rúry a ochladíme ich pri izbovej teplote.
- V tomto čase si pripravíme nátierku. Na jemnom strúhadle nastrúhajte syr, pridajte malé množstvo majonézy a zmiešajte ingrediencie.
- Papriku umyte, očistite a nakrájajte na pásiky.
- Uvaríme prepeličie vajíčka a očistíme.
- Začnite zostavovať jednohubky. Vezmite kruh chrumkavého chleba, natrite naň syrovú nátierku, na vrch položte prepeličie vajce. Celú štruktúru zafixujeme špajľou.
- Na sýrovu nátierku vedľa vajíčka položte pásik papriky.
Podľa chuti môžete do syrovej pomazánky pridať trochu nasekaných bylín alebo čierneho mletého korenia.
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!