Jemný, veľmi vláčny koláč s výborným maslovo-karamelovým krémom a kúskami čokolády!

Reklamy

Voňavý, vláčny koláčik, ktorý pošteklí Vaše chuťové bunky!

RECEPT

Jemný, veľmi vláčny koláč s výborným maslovo-karamelovým krémom a kúskami čokolády!

Voňavý, vláčny koláčik, ktorý pošteklí Vaše chuťové bunky!

INGREDIENCIE na cesto

  • 4 žĺtky

  • 150g kryštálový cukor

  • 100g polohrubá múka

  • 5PL horúca voda

  • 1 prášok do pečiva

  • 1PL mletá káva

  • 1PL kakao

  • sneh zo 4 bielkov

  • šťava z kompótu (na poliatie)

INGREDIENCIE na krém

  • 1 plechovka karamelové salko

  • 250g maslo

  • čokoláda na ozdobenie

POSTUP

  • Všetky suroviny na cesto zmiešame dohromady, nakoniec pridáme sneh z bielkov. Plech(32x22) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 160 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť a polejeme ho šťavou z kompótu.

  • Maslo si vyšľaháme do peny. Postupne k nemu prišľaháme po lyžiciach salko.

  • Pripravený krém natrieme na koláč a posypeme strúhanou čokoládou.

  • Dobrú chuť!