Dokonalé čokoládovo-kokosové pokušenie, ktorému nik neodolá „PREZIDENT REZY“!

Reklamy

Lahodný dezert, ktorý má vždy úspech!

RECEPT

Dokonalé čokoládovo-kokosové pokušenie, ktorému nik neodolá "PREZIDENT REZY"!

Lahodný dezert, ktorý má vždy úspech!

INGREDIENCIE na cesto

  • 220g polohrubá múka

  • 200g cukor krupica

  • 6 vajec

  • 20g kakao

  • 1,5čl prášok do pečiva

  • 6PL olej

  • 4PL voda

  • štipka soli

  • 200g ríbezľový lekvár na potretie

INGREDIENCIE na kokosovú plnku

  • 200g strúhaný kokos

  • 200g kryštálový cukor

  • 200ml mlieko

  • 125g cera

INGREDIENCIE na čokoládovú plnku

  • 250g maslo

  • 200g kryštálový cukor

  • 100g horká čokoláda

  • 3 vajcia

  • 2PL kakao

  • NA POLEVU: 200g čokoládová poleva

POSTUP

  • Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny. Po lyžiciach prišľaháme cukor, potom po jednom žĺtky, olej s vodou, kakao a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Pripravené cesto navrstvíme do plechu vystlaného papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút.

  • Po upečení necháme korpus vychladnúť, preložíme ho na druhý plech papierom hore, odstránime papier na pečenie a potrieme lekvárom.

  • Pripravíme si kokosovú plnku. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme ceru, cukor a zohrievame za stáleho miešania, pokým sa rozpustia.

  • Nakoniec pridáme kokos a povaríme 2 - 3 minúty. Hotovú kokosovú plnku natrieme na korpus potretý lekvárom.

  • Pripravíme čokoládovú plnku. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu. Vajcia s cukrom a kakaom vyšľaháme nad parou do zhustnutia a primiešame vychladnutú, rozpustenú čokoládu.

  • Pripravenú zmes necháme vychladnúť a zatiaľ si vyšľaháme maslo na penu. Do vyšľahaného masla po častiach zašľaháme vychladnutú čokoládovú zmes.

  • Pripravenú čokoládovú plnku natrieme na kokosovú.

  • Čokoládovú polevu si rozpustíme, polejeme pripravený koláč a necháme ztuhnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: kiloretete.ro