Jemný korpus s lahodným kakaovo-maslovým krémom a voňavou kokosovou plnkou!

Reklamy

Príprava koláča nie je až taká zložitá a tá chuť rozhodne stojí za to!

RECEPT

Jemný korpus s lahodným kakaovo-maslovým krémom a voňavou kokosovou plnkou!

Príprava koláča nie je až taká zložitá a tá chuť rozhodne stojí za to!

INGREDIENCIE korpus

  • 150g mletých sušienok

  • 5PL kryštálový cukor

  • 4 vaječné bielky

  • 1 vanilínový cukor

  • 1PL hladká múka

  • 1ks tortová oblátka (na veľkosť plechu - 24x15)

INGREDIENCIE čokoládová plnka

  • 8 žĺtok

  • 8PL kryštálový cukor

  • 1ks vanilkový cukor

  • 150g čokoláda

  • 200g maslo

INGREDIENCIE kokosová plnka

  • 100g mletý kokos

  • 5PL kryštálový cukor

  • 4 bielky

  • 2PL hladká múka

  • 1 vanilínový cukor

  • 1ks tortová oblátka (na veľkosť plechu - 24x15)

INGREDIENCIE poleva

  • 120g čokoláda

  • 2PL olej

POSTUP

  • Z bielkov, cukru a vanilky si vyšľaháme tuhý sneh. Metličkou primiešame zľahka lyžicu múky a pomleté keksy.

  • Na plech položíme tortovú oblátky a navrstvíme pripravené cesto. Dáme piecť na 10 minút pri teplote 180 stupňov.

  • Pripravíme si kokosovú plnku. Z bielok, cukru a vanilky vyšľaháme tuhý sneh.

  • Zľahka primiešame strúhaný kokos a múku. Pripravenú kokosovú zmes navrstvíme na tortovú oblátku a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov 10 minút.

  • Pripravíme čokoládový krém. Žĺtky s cukrom a vanilkou vyšľaháme. Vo vodnom kúpeli si zohrejeme žĺtkovú zmes, pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým nám vznikne hladký čokoládový krém.

  • Maslo si vyšľaháme do peny a po častiach zašľaháme vychladnutú čokoládovú zmes.

  • Na upečený korpus natrieme čokoládový krém, priložíme kokosový krém na oblátke(oblátkou nahor a zaťažíme druhým plechom s knihou napr.)

  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s trochou oleja a potrieme koláč(oblátku) a necháme v chlade stuhnúť!

  • Dobrú chuť!