Jemný, vzdušný, vláčny čokoládový koláčik, pripravený raz – dva.

Reklamy

Hlavnou surovinou v tomto chutnom koláčiku je čokoládová zmrzlina. Koláč je veľmi jednoduchý, takže ho zvládne pripraviť úplne každý.

RECEPT

Jemný, vzdušný, vláčny čokoládový koláčik, pripravený raz – dva.

Hlavnou surovinou v tomto chutnom koláčiku je čokoládová zmrzlina. Koláč je veľmi jednoduchý, takže ho zvládne pripraviť úplne každý.

INGREDIENCIE

  • 500g čokoládová zmrzlina

  • 180g hladká múka

  • 1/2 balíka prášok do pečiva

  • 250g čokoláda na varenie + čokoládové hoblinky(nemusí byť)

POSTUP

  • Zmrzlinu necháme roztopiť na izbovú teplotu.

  • Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva.

  • Všetko dohromady zmiešame mixérom na hladkú zmes.

  • Formu vystelieme papierom na pečenie a pripravenú zmes nalejeme do formy.

  • Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov približne 15 - 20 minút(presvedčíme sa špáradlom).

  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu na varenie, polejeme ňou vychladnutý koláč a ozdobíme čokoládovými hoblinami.

  • Dobrú chuť!