Jemná, vláčna mrkvová torta s lahodným maslovým krémom a orechmi!

Reklamy

RECEPT

Jemná, vláčna mrkvová torta s lahodným maslovým krémom a orechmi!

INGREDIENCIE na cesto

  • 3 hrnčeky nastrúhaná mrkva

  • 2 hrnčeky polohrubá múka

  • 1 hrnček trstinový cukor

  • 1/2 hrnčeka nasekané vlašské orechy

  • 1/2 hrnčeka olej

  • 4 vajcia

  • 1ks prášok do pečiva

  • 1čl sóda

  • 1čl škorica

INGREDIENCIE na krém

  • 400g syr philadelphia/mascarpone

  • 120g maslo

  • 1 hrnček práškový cukor

  • 1ks vanilínový cukor

  • 2 kvapky vanilkový extrakt

  • nasekané vlašské orechy na ozdobu

POSTUP

  • Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

  • Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, sódu a škoricou. Nakoniec zľahka vmiešame nasekané vlašské orechy a nastrúhanú mrkvu.

  • Formu na pečenie vymastíme maslom, vlejeme do nej pripravené cesto a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov približne 45 minút.

  • Po upečení necháme korpus úplne vychladnúť. Pripravíme si krém.

  • Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, vanilkou a syrom Philadelphia. Pripravenú plnku dáme na 15 minút do chladničky.

  • Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 rovnaké časti, plnkou natrieme a spojíme korpusy, plnku natrieme aj na vrchný korpus a boky torty a posypeme nasekanými orechmi.

  • Dobrú chuť!