Jemná, vláčna mrkvová torta s lahodným maslovým krémom a orechmi!
Reklamy
RECEPT
Jemná, vláčna mrkvová torta s lahodným maslovým krémom a orechmi!
Jemná, vláčna mrkvová torta s lahodným maslovým krémom a orechmi!
Jemná, vláčna mrkvová torta s lahodným maslovým krémom a orechmi!
3 hrnčeky nastrúhaná mrkva
2 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček trstinový cukor
1/2 hrnčeka nasekané vlašské orechy
1/2 hrnčeka olej
4 vajcia
1ks prášok do pečiva
1čl sóda
1čl škorica
400g syr philadelphia/mascarpone
120g maslo
1 hrnček práškový cukor
1ks vanilínový cukor
2 kvapky vanilkový extrakt
nasekané vlašské orechy na ozdobu
Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, sódu a škoricou. Nakoniec zľahka vmiešame nasekané vlašské orechy a nastrúhanú mrkvu.
Formu na pečenie vymastíme maslom, vlejeme do nej pripravené cesto a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov približne 45 minút.
Po upečení necháme korpus úplne vychladnúť. Pripravíme si krém.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, vanilkou a syrom Philadelphia. Pripravenú plnku dáme na 15 minút do chladničky.
Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 rovnaké časti, plnkou natrieme a spojíme korpusy, plnku natrieme aj na vrchný korpus a boky torty a posypeme nasekanými orechmi.
Dobrú chuť!
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.