Pancetta, smotana a parmezán v delikátnom cestovinovom recepte.

Reklamy

Pripravte si tento rýchly a jednoduchý obed, na ktorom si každý pochutí!

RECEPT

Pancetta, smotana a parmezán v delikátnom cestovinovom recepte.

Pripravte si tento rýchly a jednoduchý obed, na ktorom si každý pochutí!

INGREDIENCIE

  • 300g cestoviny

  • 250g smotana na varenie

  • 250g pancetta

  • 50g parmezán

  • 1 cibuľa

  • 2PL hladká múka

  • 2PL biele víno

  • čerstvá petržlenová vňať

  • soľ, čierne korenie podľa chuti

  • olej/maslo

POSTUP

  • Na panvici s trochou masla/oleja si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista.

  • K cibuli pridáme na kocky nakrájanú pancettu, biele víno a necháme dusiť pod pokrievkou asi 5 - 7 minút.

  • V smotane na varenie si rozmiešame 2PL múky, vlejeme k opečenej cibuli s pancette a privedieme k varu.

  • Počas toho si v hrnci uvaríme cestoviny.

  • K smotanovej zmesi pridáme uvarené cestoviny.

  • Nakoniec pridáme nastrúhaný parmezán, nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a všetko zmiešame.

  • Dobrú chuť!