Krehké luxusné tortičky s lahodným krémom,ktoré sa rozplývajú na jazyku, to sú „Pavlovky“

Reklamy

Spojením jemného snehu, lahodného krému a ovocia vzniká dokonalá kombinácia, ktorá si každého podmaní.

Dezert, ktorý nesmie chýbať na žiadnej oslave!

RECEPT

Krehké luxusné tortičky s lahodným krémom,ktoré sa rozplývajú na jazyku, to sú "Pavlovky"

Spojením jemného snehu, lahodného krému a ovocia vzniká dokonalá kombinácia, ktorá si každého podmaní.

Dezert, ktorý nesmie chýbať na žiadnej oslave!

INGREDIENCIE

  • 4 bielky

  • 130g cukor - krupica

  • 130g práškový cukor

  • 1ČL solamyl

  • 1ČL ocot

INGREDIENCIE na krém

  • 250g mascarpone

  • 250ml smotana na šľahanie

  • 1 vanilínový cukor

  • ovocie na ozdobenie (maliny, čučoriedky, jahody a i.)

POSTUP

  • Bielky vyšľaháme na sneh.

  • Postupne pridávame kryštálový cukor a šľaháme do tuhej peny.

  • Šľaháme až kým sa rozpustia zrniečka cukru.

  • Potom postupne prišľaháme práškový cukor a šľaháme ešte 8 minút.

  • Nakoniec pridáme ocot, solamyl a premiešame.

  • Na plech s papierom na pečenie pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame koláčiky s priemerom 5-6cm.

  • Pečieme pri teplote 120 stupňov 3 - 4 minútu.

  • Teplotu znížime na 100 stupňov a pečieme ešte približne 80 minút.

  • Pripravíme si krém.

  • Smotanu na šľahanie si vyšľaháme mixérom.

  • Mascarpone si vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme vyšľahanú smotanu a zmiešame.

  • Pripraveným krémom naplníme tortičky a ozdobíme ovocím.

  • Dobrú chuť!