Domáce arašidové maslo si hravo vyrobíte doma!

Reklamy

Arašidové maslo má všestranné využitie, použiť ho môžeme na sladké aj slané pokrmy. Pripraviť ho je nenáročné a chuť vynikajúca!

RECEPT

Domáce arašidové maslo si hravo vyrobíte doma!

Arašidové maslo má všestranné využitie, použiť ho môžeme na sladké aj slané pokrmy. Pripraviť ho je nenáročné a chuť vynikajúca!

INGREDIENCIE

  • 450g surových lúpaných arašidov

  • 1/2čl morská soľ

  • 2PL kokosový olej

  • 2PL med

  • 1PL škorica(voliteľné)

  • 1PL kakao(voliteľné)

POSTUP

  • Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Na plech vystlaný papierom na pečenie nasypeme arašidy a pražíme v rúre približne 5 minút, potom ich premiešame a pečieme ešte ďalších 5 minút. Arašidy necháme vychladnúť.

  • Vychladnuté pražené arašidy dáme do kuchynského robota(1/4 necháme bokom) a necháme bežať minútu, potom zo stien odstránime, čo sa nalepilo a opäť pustíme na 2 minúty, pridáme olej, med, soľ a mixujeme ešte 2 minúty, kým je maslo hladké.

  • Do hladkého masla pridáme odložené arašidy a len trochu premixujeme, aby zostali malé kúsky arašidov.

  • Skladujeme v uzatvárateľných pohároch v chladničke.

  • Dobrú chuť!