Chutné „šamrolky z kyslej smotany“ so sladkou snehovou plnkou! Chutné „šamrolky z kyslej smotany“ so sladkou snehovou plnkou!Reklamy RECEPTChutné "šamrolky z kyslej smotany" so sladkou snehovou plnkou! INGREDIENCIE na cesto 380g hladká múka 250g hera 200g kyslá smotana 1 vajce INGREDIENCIE na plnku 3 bielky 200g práškový cukor POSTUP K zmäknutému maslu pridáme ostatné suroviny a rukami vypracujeme cesto. Z cesta vytvoríme bochník a dáme ho odpočívať na 2 hodiny do chladničky. Na pracovnej doske si vyvaľkáme tenké cesto do tvaru obdĺžnika. Narežeme na rovnako dlhé a široké pásy. Narezané prúžky namotáme na formičky určené na prípravu trubičiek(formičky predtým natrieme tukom). Pripravené trubičky potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180stupňov približne 25 - 30 minút. Po upečení necháme trubičky vychladnúť. Nad parou si vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh. Cukrárskym vreckom naplníme trubičky a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť! Redakcia2023-11-18T14:03:14+01:00Tags: dezert, koláč, krém, krémové, sladké, smotanové, trubičky, zákusok| Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho zo svojimi priateľmi! FacebookTwitterRedditLinkedInWhatsAppTelegramPinterestEmail Podobné články Lahodný, jemný, domáci vaječný likér, ktorý robíme každé Vianoce! Receptov na vaječný likér je niekoľko, toto je náš obľúbený! Jemný, vláčny koláčik ideálny ku káve či čaju „hrnčekové Raffaello“ Vyskúšajte tento jednoduchý recept na chutný čokoládový krém pripomínajúci „nutellu“! Vynikajúci čokoládový koláč s lahodnou kokosovou plnkou, ktorý sme si obľúbili! Ako spracovať zvyšné bielka z pečenia? Vďaka tejto metóde ich môžete používať pokojne pol roka