Chutné „šamrolky z kyslej smotany“ so sladkou snehovou plnkou!

Reklamy

RECEPT

Chutné "šamrolky z kyslej smotany" so sladkou snehovou plnkou!

INGREDIENCIE na cesto

  • 380g hladká múka

  • 250g hera

  • 200g kyslá smotana

  • 1 vajce

INGREDIENCIE na plnku

  • 3 bielky

  • 200g práškový cukor

POSTUP

  • K zmäknutému maslu pridáme ostatné suroviny a rukami vypracujeme cesto. Z cesta vytvoríme bochník a dáme ho odpočívať na 2 hodiny do chladničky.

  • Na pracovnej doske si vyvaľkáme tenké cesto do tvaru obdĺžnika.

  • Narežeme na rovnako dlhé a široké pásy.

  • Narezané prúžky namotáme na formičky určené na prípravu trubičiek(formičky predtým natrieme tukom).

  • Pripravené trubičky potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180stupňov približne 25 - 30 minút.

  • Po upečení necháme trubičky vychladnúť.

  • Nad parou si vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh. Cukrárskym vreckom naplníme trubičky a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!