Vynikajúci koláčik „orechové rezy s jemným maslovým krémom a čokoládou! Lahodný koláčik, ktorý sa hodí na sviatočné dni!

Publikované: 18 novembra 2023Prečítané: 3424Značky: , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Vynikajúci koláčik „orechové rezy s jemným maslovým krémom a čokoládou! Lahodný koláčik, ktorý sa hodí na sviatočné dni!

RECEPT

Vynikajúci koláčik "orechové rezy s jemným maslovým krémom a čokoládou! Lahodný koláčik, ktorý sa hodí na sviatočné dni!

INGREDIENCIE cesto

  • 4PL polohrubá múka

  • 250g kryštálový cukor

  • 250g mleté vlašské orechy

  • 6 bielok

INGREDIENCIE krém

  • 150g maslo

  • 140g práškový cukor

  • 50g biela čokoláda

  • 6 žĺtok

  • 2PL mlieko

INGREDIENCIE poleva

  • 250g biela čokoláda

  • 2PL olej

POSTUP

  • Bielky vyšľaháme do tuhej peny, postupne prišľaháme cukor. Do lesklého snehu už len vareškou primiešame múku zmiešanú s mletými orechmi.

  • Pripravené cesto navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech (21x36) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť a zatiaľ si pripravíme krém.

  • Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s cukrom do tuhej peny, pridáme mlieko a šľaháme do hustej peny. Potom odstavíme z ohňa, do horúcej zmesi pridáme nalámanú bielu čokoládu a miešame, kým sa rozpustí.

  • Zmes necháme vychladnúť, potom pridáme na kocky nakrájané maslo a mixérom vyšľaháme na hladký krém. Pripravený krém natrieme na vychladnuté upečené cesto a dáme do chladničky.

  • Na polevu si rozpustíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli. Pridáme olej a zmiešame. Pripravenú polevu navrstvíme na krém a necháme stuhnúť v chladničke. Ozdobíme nasekanými orechmi alebo pokvapkáme tmavou čokoládou. Pred krájaním vyberieme skôr z chladničky, aby sa poleva pri krájaní nelámala.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!

Toto vás bude zaujímať