Chutné krehké koláčiky plnené džemom, ktoré sa doslova topia v ústach.

Reklamy

Pripravte sebe a rodine tieto chutné dobrôtky ku kávičke alebo k čaju.

RECEPT

Chutné krehké koláčiky plnené džemom, ktoré sa doslova topia v ústach.

Pripravte sebe a rodine tieto chutné dobrôtky ku kávičke alebo k čaju.

INGREDIENCIE

  • 400g hladká múka

  • 150g práškový cukor

  • 200g maslo

  • 2 vajcia

  • 1 vanilínový cukor

  • 1,5ČL prášok do pečiva

  • štipka soli

  • džem podľa chuti

  • mandľové lupienky na posypanie

POSTUP

  • Maslo izbovej teploty si vymiešame do penista s cukrom, vanilkou a štipkou soli. Pridáme vajcia a zmiešame mixérom.

  • Po častiach pridáme k zmesi múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiesime si cesto. Cesto by sa nemalo lepiť.

  • Pripravené cesto odložíme do chladničky odpočívať na 30 minút.

  • Na pracovnej doske vysypanej múkou si vyvaľkáme cesto na hrúbku približne 3mm. Rozdelíme ho na 2 časti.

  • Jednu časť dobre potrieme džemom a priložíme druhou časťou cesta.

  • Nakrájame si koláčiky, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami.

  • Koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

  • Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!