Nakladaná cibuľa s cviklou – vynikajúca k pečenému mäsku, do pita chlebíkov alebo zeleninových šalátov!

Reklamy

Chrumkavá, jemne pálivá pochúťka, ktorá výborné doplní takmer každé jedlo.

RECEPT

Nakladaná cibuľa s cviklou - vynikajúca k pečenému mäsku, do pita chlebíkov alebo zeleninových šalátov!

Chrumkavá, jemne pálivá pochúťka, ktorá výborné doplní takmer každé jedlo.

INGREDIENCIE

  • 1,5kg cibuľa

  • 2ks cvikla

  • 210ml ocot

  • 3ks bobkový list

  • 4,5čl soľ

  • voda

POSTUP

  • Množstvá surovín sú pre 3 3-litrové zaváracie poháre.

  • Cibuľu olúpeme a nakrájame na krúžky, cviklu nastrúhame na strúhadle.

  • Na dno zaváracích pohárov vložte bobkový list, navrstvíme cibuľu a na vrch dáme nastrúhanú cviklu.

  • Pridáme 1,5čl soli, prilejeme 70ml octu a zvyšok zalejeme studenou vodou.

  • Poháre uzavrieme, dobre pretrasieme, aby sa všetko správne premiešalo a uložíme do chladničky.

  • Za 3 dni môžeme chutnať. Takto pripravenú cibuľu s cviklou môžeme v chlade skladovať približne 2 mesiace.

  • Dobrú chuť!