Ako pripraviť perfektné cesto na domáce PIROHY? Pridajte do receptúry TÚTO jedno ingredienciu!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Kulinárske chute môžu byť veľmi odlišné, no väčšina z nás na pirohy reaguje s nadšením. Alebo sa radíte k tým, ktorí ich moc nemusia? Vyskúšajte tento recept, možno zmeníte názor!
Pirohy nesmú určite chýbať ani na vianočnom stole. Ich namáhavé modelovanie si vyžaduje veľa času a práce, no efekt odmení vynaloženú námahu. Najmä ak zavedieme malú zmenu v recepte na ne.
Ako pripraviť dokonalé cesto na pirohy?
Pirohy nám pripomínajú detstvo, bezstarostné, chutné večere u starej mamy a blažený pocit sýtosti a pokoja. Niet divu, že ich jeme s chuťou pri každej možnej príležitosti. Jedna z najbližších už čoskoro. Samozrejme, hovoríme o Štedrom dni a Vianociach.
Podľa zvyklostí, ktoré v danej rodine panujú, sa na stole môžu objaviť pirohy sladké alebo plnené kapustou a hríbmi. Samozrejme, ručne vyrobené členmi domácnosti. Kupované tu nemajú priestor.
Tajomstvom je ich starostlivé prevedenie, do ktorého vložíme celé srdce. Ale to nie je všetko. Sú tu ešte dve tajné ingrediencie a zmena receptúry. Umožňujú vám získať tie najchutnejšie pirohy na svete.
Ba čo viac, ich pridanie priaznivo ovplyvní aj konzistenciu cesta. Bude sa dobre držať a po varení zostane pružné a elastické! Čo viac si priať? Jedine dokonalá plnka, ale o tom inokedy.
Recept na cesto na pirohy je asi najjednoduchší recept na svete. V základnej verzii pozostáva len z múky a vody. Niektorí do nej pridávajú aj vajíčko alebo soľ. Navrhujeme nahradiť teplú vodu ohriatým mliekom.
Táto nenápadná prísada dodá pirohom lahodnú, hlbokú chuť a dokonalú textúru. A ak pridáte lyžičku rozpusteného masla, bude to poézia.
Takéto cesto sa bude nielen ľahšie miesiť a formovať. Pirohy sa pri varení nerozpadnú. Rozdiel bude aj v chuti. Fanúšikovia pirohov tento trik ocenia. Možno si ich obľúbite ešte viac.
Zaujímavým, jednoduchým a efektným, no málo používaným nápadom je pridať korenie do cesta na pirohy. Nikto by nepovedal, že cesto musí byť neutrálne a poskytnúť zázemie plnke, ktorá hrá prvé husle. Alebo by to teraz mohlo byť naopak? Vsadiť na chuťovo neutrálnu a jemnú plnku?
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
![email notification](https://sikovnik.sk/wp-content/uploads/2024/06/email-notification.png)
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!