Ak Vám dochádzajú nápady čo uvariť na obed či večeru, pripravte si tieto chutné pečené zemiaky so slaninkou a kyslou smotanou!

Reklamy

O zemiakoch sa hovorí, že sú jedlom chudobných, no ak ich naplníme chutnými surovinami, tak je to gurmánska pochúťka!

RECEPT

Ak Vám dochádzajú nápady čo uvariť na obed či večeru, pripravte si tieto chutné pečené zemiaky so slaninkou a kyslou smotanou!

O zemiakoch sa hovorí, že sú jedlom chudobných, no ak ich naplníme chutnými surovinami, tak je to gurmánska pochúťka!

INGREDIENCIE

  • 4 veľké zemiaky

  • 150g tvrdý syr

  • slanina

  • kyslá smotana

  • jarná cibuľka

  • soľ, korenie

POSTUP

  • Zemiaky umyjeme a uvaríme ich aj so šupkou do polomäkka.

  • Necháme vychladnúť, prerežeme na polovicu a čiastočne vydlabeme vnútro.

  • V mise si zmiešame vydlabané vnútro, nastrúhaný tvrdý syr, na kocky nakrájanú slaninu a smotanu. pola chuti pridáme soľ a korenie.

  • Pripravenou zmesou naplníme zemiaky a pečieme pri teplote 200stupňov približne 5 - 10 minút.

  • Na upečené zemiaky pridáme kyslú smotanu, posypeme jarnou cibuľkou a opraženou slaninou.

  • Dobrú chuť!