Vynikajúci, vláčny koláčik s lahodným kakaovým krémom!
Reklamy
Pripravte si tento nenáročný, no veľmi chutný koláčik!
RECEPT
Vynikajúci, vláčny koláčik s lahodným kakaovým krémom!
Pripravte si tento nenáročný, no veľmi chutný koláčik!
Vynikajúci, vláčny koláčik s lahodným kakaovým krémom!
Pripravte si tento nenáročný, no veľmi chutný koláčik!
Vynikajúci, vláčny koláčik s lahodným kakaovým krémom!
Pripravte si tento nenáročný, no veľmi chutný koláčik!
180g kryštálový cukor
3 vajcia
80g hladká múka
30g kakao
1bal. prášok do pečiva
50ml mlieko
50ml olej
50ml mlieko na poliatie
300ml smotana na šľahanie
100g mascarpone
4PL práškový cukor
1PL kakao
200ml mlieko
50g kryštálový cukor
40g kakao
20g maslo
V mise si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva.
V druhej mise vyšľaháme vajcia so štipkou soli do peny. Postupne potom prišľaháme kryštálový cukor. Prilejeme mlieko, olej a nakoniec zmes sypkých surovín vmiešame metličkou.
Formu/hlbší plech(24x24) vymastíme, vysypeme múkou, nalejeme pripravené cesto, zarovnáme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 30 - 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Pripravíme si polevu. Metličkou zmiešame v hrnci cukor, kakao, trochu mlieka, zahrievame a postupne za stáleho miešania prilejeme zvyšok mlieka. Privedieme k varu a povaríme 20 sekúnd.
Odstavíme a do horúceho pridáme maslo, vymiešame do hladka a necháme chladiť.
Na plnku si mixérom vyšľaháme smotanu, práškový cukor a 100g mascarpone. Potom pridáme kakao a vareškou zmiešame.
Na upečený vychladnutý korpus urobíme dierky špáradlom a polejeme mliekom. Rovnomerne navrstvíme pripravený kakaový krém, uhladíme.
Nakoniec polejeme koláč cez sitko vychladnutou polevou, uhladíme a dáme chladiť.
Dobrú chuť!
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.