Vynikajúci, vláčny koláčik s lahodným kakaovým krémom!

Reklamy

Pripravte si tento nenáročný, no veľmi chutný koláčik!

RECEPT

Vynikajúci, vláčny koláčik s lahodným kakaovým krémom!

Pripravte si tento nenáročný, no veľmi chutný koláčik!

INGREDIENCIE na korpus

  • 180g kryštálový cukor

  • 3 vajcia

  • 80g hladká múka

  • 30g kakao

  • 1bal. prášok do pečiva

  • 50ml mlieko

  • 50ml olej

  • 50ml mlieko na poliatie

INGREDIENCIE na krém

  • 300ml smotana na šľahanie

  • 100g mascarpone

  • 4PL práškový cukor

  • 1PL kakao

INGREDIENCIE na polevu

  • 200ml mlieko

  • 50g kryštálový cukor

  • 40g kakao

  • 20g maslo

POSTUP

  • V mise si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva.

  • V druhej mise vyšľaháme vajcia so štipkou soli do peny. Postupne potom prišľaháme kryštálový cukor. Prilejeme mlieko, olej a nakoniec zmes sypkých surovín vmiešame metličkou.

  • Formu/hlbší plech(24x24) vymastíme, vysypeme múkou, nalejeme pripravené cesto, zarovnáme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 30 - 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Pripravíme si polevu. Metličkou zmiešame v hrnci cukor, kakao, trochu mlieka, zahrievame a postupne za stáleho miešania prilejeme zvyšok mlieka. Privedieme k varu a povaríme 20 sekúnd.

  • Odstavíme a do horúceho pridáme maslo, vymiešame do hladka a necháme chladiť.

  • Na plnku si mixérom vyšľaháme smotanu, práškový cukor a 100g  mascarpone. Potom pridáme kakao a vareškou zmiešame.

  • Na upečený vychladnutý korpus urobíme dierky špáradlom a polejeme mliekom. Rovnomerne navrstvíme pripravený kakaový krém, uhladíme.

  • Nakoniec polejeme koláč cez sitko vychladnutou polevou, uhladíme a dáme chladiť.

  • Dobrú chuť!