Chutný, svieži koláčik s fantastickou jahodovou penou, ktorému nik neodolá.

Reklamy

Jeden z našich najobľúbenejších koláčikov, ktorý musíte vyskúšať!

RECEPT

Chutný, svieži koláčik s fantastickou jahodovou penou, ktorému nik neodolá.

Jeden z našich najobľúbenejších koláčikov, ktorý musíte vyskúšať!

INGREDIENCIE na cesto

  • 100g polohrubá múka

  • 100ml olej

  • 80g práškový cukor

  • 4 vajcia

  • 1 prášok do pečiva

INGREDIENCIE na jahodovú penu

  • 0,5kg čerstvé jahody

  • 2 smotany na šľahanie(250ml)

  • 20g želatína

  • práškový cukor podľa chuti

POSTUP

  • V mise vyšľaháme žĺtky, postupne do nich pridávame olej a práškový cukor.

  • Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Postupne do snehu primiešame žĺtkovú zmes a nakoniec primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Pripravené cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu.

  • Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov približne 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme si jahodovú penu.

  • Tyčovým mixérom rozmixujeme jahody.

  • V mise si vyšľaháme smotany na šľahanie. Želatínu rozpustíme podľa návodu a postupne k želatíne pridávame vyšľahanú smotanu.

  • Nakoniec pridáme rozmixované jahody a osladíme podľa seba.

  • Na vychladnutý korpus natrieme pripravenú penu a dáme do chladničky. Pred podávaním ozdobíme a nakrájame.

  • Dobrú chuť!