Vynikajúci, jemný zákusok s lahodným vanilkovým krémom „BIELE REZY“

Reklamy

Výborný koláčik, na ktorom si všetci pochutia!

RECEPT

Vynikajúci, jemný zákusok s lahodným vanilkovým krémom "BIELE REZY"

Výborný koláčik, na ktorom si všetci pochutia!

INGREDIENCIE na cesto

  • 500g hladká múka

  • 200ml vlažné mlieko

  • 100g bravčová masť

  • 100g práškový cukor

  • 2 vajcia

  • 1 Salajka (20g)

INGREDIENCIE na krém

  • 600ml mlieko

  • 200g kryštálový cukor

  • 1 vanilkový puding

  • 1ks vanilínový cukor

  • 2PL polohrubá múka

  • 370g maslo

  • práškový cukor + kokos na posypanie

POSTUP

  • Do vlažného mlieka pridáme salajku, premiešame a necháme 5 minút stáť. Do misy dáme múku, masť, cukor, vajcia, prilejeme mlieko so salajkou a vypracujeme si cesto.

  • Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, každú časť vyvaľkáme, popicháme vidličkou a upečieme na obrátenom a pomastenom plechu. Pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova. Necháme vychladnúť.

  • Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor, vanilku, múku, puding a uvaríme na kašu. Odstavíme zo sporáka, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

  • Do vychladnutej kaše pridáme maslo izbovej teploty a mixérom vyšľaháme krém. Plnku rozdelíme na 3 časti a rozotrieme na 3 upečené cestá. Uložíme ich na seba a na vrch dáme posledné 4 cesto.

  • Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a kokosom a necháme odstáť 12 hodín.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: viccmagazin.com