Vynikajúci, jednoduchý dezert z odpaľovaného cesta s jemným maslovo-pudingovým krémom, ktorý sa hodí aj na sviatočné dni alebo iné významné príležitosti!

Publikované: 21 novembra 2023Prečítané: 581Značky: , , , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Vynikajúci, jednoduchý dezert z odpaľovaného cesta s jemným maslovo-pudingovým krémom, ktorý sa hodí aj na sviatočné dni alebo iné významné príležitosti!

Dezert plný lahodného maslovo-pudingového krému, ktorému nik neodolá!

RECEPT

Vynikajúci, jednoduchý dezert z odpaľovaného cesta s jemným maslovo-pudingovým krémom, ktorý sa hodí aj na sviatočné dni alebo iné významné príležitosti!

Dezert plný lahodného maslovo-pudingového krému, ktorému nik neodolá!

INGREDIENCIE na cesto (väčší plech)

  • 330ml voda

  • 200g cera

  • 200g hladká múka

  • 8 vajec

INGREDIENCIE na krém

  • 1l mlieko

  • 4 zlaté klasy

  • 250g maslo

  • 250g práškový cukor

  • 2ks vanilínový cukor

POSTUP

  • Do hrnca dáme vodu, pridáme ceru a necháme rozpustiť.

  • Keď sa cera rozpustí, naraz pridáme múku a miešame.

  • Cesto sa bude odlepovať od hrnca.

  • Po odstavení zo sporáka pridáme po jednom vajíčko.

  • Po každom vajci cesto premixujeme.

  • Pripravené cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti.

  • Každú časť cesta rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech.

  • Pečieme pri teplote 160 stupňov približne 25 minút, prvých 20 minút neotvárame rúru.

  • Cesto sa začne pekne dvíhať a tvoriť vlnky.

  • Medzitým si pripravíme krém.

  • Mlieko dáme variť s 50g práškového cukru a vanilínovým cukrom.

  • Z mlieka, zlatých klasov, vanilínových cukrov a 50g práškového cukru si uvaríme hustý krém.

  • Maslo si vymiešame so zvyšným práškovým cukrom.

  • Vymiešané maslo pridáme do vychladnutého pripraveného krému.

  • Na vychladnutý plát natrieme krém, priložíme druhý plát a mierne zatlačíme.

  • Posypeme práškovým cukrom a máme hotovo.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!