Vynikajúci jablkový koláčik so snehovou perinkou!

Publikované: 21 septembra 2023Prečítané: 1454Značky: , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Kombinácia jemného cesta so škoricovými jabĺčkami a nadýchanou snehovou prikrývkou!

Pripravte si tento jednoduchý, veľmi chutný koláčik, vhodný aj na sviatočný stôl!

RECEPT

Kombinácia jemného cesta so škoricovými jabĺčkami a nadýchanou snehovou prikrývkou!

Pripravte si tento jednoduchý, veľmi chutný koláčik, vhodný aj na sviatočný stôl!

INGREDIENCIE korpus

  • 250g polohrubá múka

  • 150g kryštálový cukor

  • 115g maslo izbovej teploty

  • 100ml smotana na šľahanie

  • 1 vanilínový cukor

  • 1/4čl soľ

INGREDIENCIE jablková plnka

  • 5-6 veľkých jabĺk

  • 2ks vanilínový cukor

  • 1čl mletá škorica

  • 3ks žĺtok

  • 1/2PL zlatý klas

INGREDIENCIE snehová prikrývka

  • 4 bielky

  • 200g  práškový cukor

POSTUP

  • Jablká ošúpeme, očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme ich do hrnca, posypeme cukrom, prilejeme trošku vody a chvíľku podusíme.

  • Žĺtky vymiešame so zlatým klasom, pridáme k jablkám a chvíľu povaríme. Nakoniec pridáme cukor, vanilku, škoricu, zmiešame a necháme vychladnúť. Pripravíme si cesto.

  • Maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkou, pridáme smotanu a nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou. Vznikne nám nadýchané, hladké cesto.

  • Formu vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto na dno aj boky, navrstvíme vychladnutú jablkovú plnku a dáme piecť. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 20 minút.

  • Medzitým si vyšľaháme bielky s cukrom na sneh, potrieme ním predpečenú tortu a vrátime späť do rúry, znížime teplotu na 160 stupňov a pečieme ešte približne 8 minút. Po upečení necháme vychladnúť a môžeme podávať!

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!