Vynikajúce orechové rezy s lahodným mascarpone krémom.

Reklamy

Chutný koláčik, ktorý sa hodí na každú príležitosť!

RECEPT

Vynikajúce orechové rezy s lahodným mascarpone krémom.

Chutný koláčik, ktorý sa hodí na každú príležitosť!

INGREDIENCIE na korpus

  • 6 bielok

  • 3 žĺtky

  • 150g práškový cukor

  • 150g mletých vlašských orechov

  • 1 vanilínový cukor

  • 2PL polohrubá múka

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE na krém

  • 250g mascarpone

  • 100g maslo

  • 400ml mlieko

  • 3 žĺtky

  • 8PL cukor

  • 2 vanilínové cukre

  • 1PL škrob

  • štipka soli

  • nasekané vlašské orechy na posypanie

POSTUP

  • Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny, pridáme cukor a ušľaháme na tuhý sneh. Do snehu postupne po jednom vmiešame žĺtky.

  • V mise zmiešame múku, mleté orechy a prášok do pečiva. Nakoniec všetko vmiešame k vajíčkovej zmesi.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme naň pripravené cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

  • Po upečení necháme korpus 5 minút vychladnúť, potom ho preklopíme na tácku a stiahneme papier.

  • Pripravíme si krém.

  • Žĺtky s cukrom a škrobom vymiešame. Pridáme mlieko a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Odstavíme zo sporáka, vmiešame maslo a prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

  • V mise si vyšľaháme mascarpone s vanilínovým cukrom a po lyžiciach prišľaháme vychladnutý puding.

  • Vychladnutý korpus prekrojíme na 2 časti. Jednu časť potrieme s polovicou krému, prikryjeme druhou časťou korpusu a natrieme zvyšný krém. Nakoniec posypeme nasekanými orechmi a dáme na pár hodín chladiť.

  • Dobrú chuť!