Vynikajúce brusnicové slimáky s cukrovou polevou!

Pripravte si tieto výborné koláčiky – kombinácia kyslých brusníc so sladkou cukrovou polevou je naozaj vynikajúca!

RECEPT

Vynikajúce brusnicové slimáky s cukrovou polevou!

Pripravte si tieto výborné koláčiky - kombinácia kyslých brusníc so sladkou cukrovou polevou je naozaj vynikajúca!

INGREDIENCIE cesto

  • 490g hladká múka

  • 7g sušené droždie

  • 2 vajcia

  • 1/2čl soľ

  • 50g kryštálový cukor

  • 120ml teplá voda

  • 120ml mlieko

  • 60g roztopené maslo

INGREDIENCIE plnka

°°

  • 2 šálky brusníc

  • 1 pomaranč

  • 1/2 šálky kryštálový cukor

  • 1/4 šálky vody

INGREDIENCIE poleva

  • 3/4 hrnčeka práškového cukru

  • 2PL rozpustené maslo

  • 3-4PL mlieko

  • 1/2čl vanilkový extrakt

°°

POSTUP

  • Preosejeme múku, pridáme soľ a premiešame, do stredu urobíme jamku, kde nasypeme cukor a droždie, zalejeme vodou, vodu s droždím premiešame a počkáme 5-10 minút, prilejeme mlieko spolu s maslom, pridáme vajíčka a vypracujeme si hladké cesto. Pripravené cesto prikryjeme utierkou a necháme hodinu podkysnúť.

  • Na plnku zmiešame brusnice s cukrom, vodou a šťavou a kôrou z pomaranča, dáme do hrnca a privedieme k varu. Povaríme asi 20 minút, kým nám zmes zhustne. Necháme chladiť.

  • Vykysnuté cesto si na pomúčenej doske vyvaľkáme, potrieme vychladnutou brusnicovou zmesou a zrolujeme. Nakrájame si rovnaké kolieska a naukladáme do zapekacej misy potretej maslom. Prikryjeme a necháme ešte 1/2hod. podkysnúť.

  • Po uplynutí doby dáme piecť, pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 25 - 30 minút.

  • Na polevu zmiešame dohromady všetky suroviny a polejeme ňou ešte horúce brusnicové slimáky.