Vynikajúca cibuľová marmeláda vhodná do šalátov, sendvičov, ku grilovanému mäsu alebo na rýchle jednohubky!

RECEPT

Vynikajúca cibuľová marmeláda vhodná do šalátov, sendvičov, ku grilovanému mäsu alebo na rýchle jednohubky!

INGREDIENCIE

  • 0,5kg červená cibuľa

  • 100g hnedý cukor

  • 60ml balzamikový ocot

  • 60ml červené víno

  • 60ml červený vínny ocot

  • 1 bobkový list

  • 1 klinček

  • 1čl sušený rozmarín

  • olivový olej

POSTUP

  • Cibuľu si očistíme, nakrájame na polmesiačiky.

  • Na panvici zohrejeme olej, pridáme bobkový list, klinček, rozmarín, necháme rozvoniať a nakoniec pridáme cibuľu.

  • Chvíľku opražíme a stiahneme teplotu. Ďalej opekáme už len na nízkej teplote za občasného miešania.

  • Približne po 30 minútach pridáme k cibuli hnedý cukor, prilejeme vínny aj balzamikový ocot, červené víno a premiešame.

  • Prikryjeme pokrievkou a necháme variť 30 minút. Občas premiešame.

  • Pripravenú cibuľovú marmeládu naplníme do zaváracích pohárov, zatvoríme viečkom a otočíme dnom nahor. Po chvíli otočíme späť a necháme vychladnúť.

  • Skladujeme na chladnom mieste. Takto pripravená cibuľová marmeláda vydrží približne mesiac.

  • Dobrú chuť!