Vynikajúca cibuľová marmeláda vhodná do šalátov, sendvičov, ku grilovanému mäsu alebo na rýchle jednohubky!

Reklamy

RECEPT

Vynikajúca cibuľová marmeláda vhodná do šalátov, sendvičov, ku grilovanému mäsu alebo na rýchle jednohubky!

INGREDIENCIE

  • 0,5kg červená cibuľa

  • 100g hnedý cukor

  • 60ml balzamikový ocot

  • 60ml červené víno

  • 60ml červený vínny ocot

  • 1 bobkový list

  • 1 klinček

  • 1čl sušený rozmarín

  • olivový olej

POSTUP

  • Cibuľu si očistíme, nakrájame na polmesiačiky.

  • Na panvici zohrejeme olej, pridáme bobkový list, klinček, rozmarín, necháme rozvoniať a nakoniec pridáme cibuľu.

  • Chvíľku opražíme a stiahneme teplotu. Ďalej opekáme už len na nízkej teplote za občasného miešania.

  • Približne po 30 minútach pridáme k cibuli hnedý cukor, prilejeme vínny aj balzamikový ocot, červené víno a premiešame.

  • Prikryjeme pokrievkou a necháme variť 30 minút. Občas premiešame.

  • Pripravenú cibuľovú marmeládu naplníme do zaváracích pohárov, zatvoríme viečkom a otočíme dnom nahor. Po chvíli otočíme späť a necháme vychladnúť.

  • Skladujeme na chladnom mieste. Takto pripravená cibuľová marmeláda vydrží približne mesiac.

  • Dobrú chuť!