Vynikajúca cibuľová marmeláda vhodná do šalátov, sendvičov, ku grilovanému mäsu alebo na rýchle jednohubky!
Reklamy
RECEPT
Vynikajúca cibuľová marmeláda vhodná do šalátov, sendvičov, ku grilovanému mäsu alebo na rýchle jednohubky!
Vynikajúca cibuľová marmeláda vhodná do šalátov, sendvičov, ku grilovanému mäsu alebo na rýchle jednohubky!
Vynikajúca cibuľová marmeláda vhodná do šalátov, sendvičov, ku grilovanému mäsu alebo na rýchle jednohubky!
0,5kg červená cibuľa
100g hnedý cukor
60ml balzamikový ocot
60ml červené víno
60ml červený vínny ocot
1 bobkový list
1 klinček
1čl sušený rozmarín
olivový olej
Cibuľu si očistíme, nakrájame na polmesiačiky.
Na panvici zohrejeme olej, pridáme bobkový list, klinček, rozmarín, necháme rozvoniať a nakoniec pridáme cibuľu.
Chvíľku opražíme a stiahneme teplotu. Ďalej opekáme už len na nízkej teplote za občasného miešania.
Približne po 30 minútach pridáme k cibuli hnedý cukor, prilejeme vínny aj balzamikový ocot, červené víno a premiešame.
Prikryjeme pokrievkou a necháme variť 30 minút. Občas premiešame.
Pripravenú cibuľovú marmeládu naplníme do zaváracích pohárov, zatvoríme viečkom a otočíme dnom nahor. Po chvíli otočíme späť a necháme vychladnúť.
Skladujeme na chladnom mieste. Takto pripravená cibuľová marmeláda vydrží približne mesiac.
Dobrú chuť!
Nechajte sa inšpirovať! Každý týždeň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
* Súhlasím so zásadami ochrany osobných údajov.