Výborný zákusok „orechovo-kávové rezy“, ktorým určite nik nepohrdne!

Reklamy

Výborná kombinácia jemného korpusu, lahodného kávového krému a orechov!

RECEPT

Výborný zákusok "orechovo-kávové rezy", ktorým určite nik nepohrdne!

Výborná kombinácia jemného korpusu, lahodného kávového krému a orechov!

INGREDIENCIE korpus:

  • 6 bielkov

  • 150g mleté vlašské orechy

  • 100g hladká múka

  • 150g kryštálový cukor

  • štipka soli

  • 1čl vanilkový extrakt

  • 200ml voda + 2PL cukor na sirup

INGREDIENCIE na krém:

  • 600ml mlieko

  • 150g kryštálový cukor

  • 6 žĺtok

  • 6PL hladká múka

  • 2PL instantná káva

  • 150g maslo

INGREDIENCIE na druhý krém:

  • 200ml šľahačka

POSTUP

  • Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny, pridáme vanilkový extrakt a pár kvapiek citrónovej šťavy. Postupne pridávame cukor a vyšľaháme do tuhého snehu. Mleté orechy zmiešame s múkou a vareškou sypké suroviny vmiešame do snehu.

  • Plech (25x35) vystelieme papierom na pečenie, rozotrieme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25-30 minút.

  • Vodu na sirup nalejeme do hrnca, pridáme cukor, zohrievame, kým sa rozpustí a necháme vychladnúť.

  • Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme mlieko, múku, instantnú kávu a nad parou za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Pridáme maslo, zmiešame a necháme vychladnúť.

  • Vychladnutý korpus polejeme sirupom, rozotrieme vychladnutý krém a dáme do chladničky na 2 hodiny.

  • Kým máme koláč v chladničke, pripravíme si orechy na posypanie. 2PL cukru skramelizujeme, pridáme 50g vlašských orechov, premiešame a necháme vychladnúť. Potom rozmixujeme v kuch. robote.

  • Šľahačku vyšľaháme, rozotrieme na vrch koláča, zarovnáme a posypeme orechmi.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: @BucatariaDeliciilor