Jednoduchý recept na lahodnú tekvicovú polievku so smotanou.

Reklamy

Príprava je rýchla, nenáročná a polievka veľmi chutná. Navyše tekvica obsahuje množstvo vitamínov a minerálov, čím podporuje trávenie, posilňuje imunitu, zlepšuje zrak a znižuje krvný tlak.

RECEPT

Jednoduchý recept na lahodnú tekvicovú polievku so smotanou.

Príprava je rýchla, nenáročná a polievka veľmi chutná. Navyše tekvica obsahuje množstvo vitamínov a minerálov, čím podporuje trávenie, posilňuje imunitu, zlepšuje zrak a znižuje krvný tlak.

INGREDIENCIE

  • 500g tekvica hokkaido

  • 1ks cibuľa

  • 1ks mrkva, petržlen, kúsok zeleru

  • Olej, maslo

  • 250ml smotana na varenie

  • soľ, vegeta, celé čierne korenie, bobkový list - na dochutenie

POSTUP

  • Najskôr si olúpeme cibuľu, nakrájame na malé kocky a opražíme na oleji. Pridáme bobkový list a pár guľôčok čierneho korenie.

  • Koreňovú zeleninu si očistíme a nakrájame na malé kocky. Tekvicu hokkaido zbavíme jadierok, olúpeme a tiež nakrájame na malé kocky.

  • Nakrájané suroviny pridáme k cibuli a chvíľku restujeme. Zalejeme vodou.

  • Podľa chuti pridáme soľ a trošku vegety a varíme do mäkka.

  • Keď máme suroviny uvarené do mäkka, všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Pred mixovaním vyberiem z polievky bobkový list aj guľôčky korenia.

  • Do rozmixovanej polievky pridáme asi 0,5cm plátok masla a vlejeme smotanu na varenie, premiešame a máme hotovo.

  • Dobrú chuť!