Svieži, vláčny, lahodný citrónový koláčik so smotanovou polevou.

Reklamy

Vyskúšajte recept na tento božský citrónový koláč, ktorý si určite obľúbite.

RECEPT

Svieži, vláčny, lahodný citrónový koláčik so smotanovou polevou.

Vyskúšajte recept na tento božský citrónový koláč, ktorý si určite obľúbite.

INGREDIENCIE na cesto

  • šťava z 2 citrónov

  • citrónová kôra z 1 citróna

  • 350g hladká múka

  • 350g kryštálový cukor

  • 350g maslo

  • 6 vajec

  • 1 vanilínový cukor

  • 1 prášok do pečiva

INGREDIENCIE na polevu

  • 60g zmäknuté maslo

  • 300g smotanový syr

  • 300g práškový cukor

POSTUP

  • V mise zmiešame cukor, maslo a citrónovú kôru.

  • Postupne pridáme ostatné suroviny a nakoniec preosiatu múku s práškom do pečiva.

  • Plech si vymastíme a vysypeme múkou a navrstvíme pripravené cesto.

  • Zarovnáme a pečieme pri teplote 160 stupňov približne 25 minút, presvedčíme sa špáradlom.

  • Po upečení necháme koláč vychladnúť a pripravíme si polevu.

  • Mixérom vyšľaháme mäkké maslo s cukrom a smotanovým syrom.

  • Pripravenú krémovú polevu rovnomerne rozotrieme na vychladnutý koláč.

  • Dobrú chuť!