Strúhaný tvarohovo-jablkový koláč ako od babičky.

Jednoduchý, nenáročný, chutný koláčik, ktorým doma nik nepohrdne.

RECEPT

Strúhaný tvarohovo-jablkový koláč ako od babičky.

Jednoduchý, nenáročný, chutný koláčik, ktorým doma nik nepohrdne.

INGREDIENCIE na cesto

  • 250g hladkú múka

  • 120g maslo

  • 60g práškový cukor

  • 1 vajce

  • 1ČL prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE na plnku

  • 500g jemný tvaroh

  • 1 vajce

  • 1 vanilínový cukor

  • 6 jabĺk + 2PL kryštálový cukor + 2ČL škorica (na jablkovú plnku)

°°

POSTUP

  • V mise si zmiešame všetky suroviny na cesto a ručne ho vypracujeme. Pripravené cesto odložíme na 30 minút do chladničky odpočívať.

  • Medzitým si pripravíme plnky.

  • V mise si zmiešame tvaroh s vanilkou a vajíčkom.

  • Jablká s cukrom a škoricou podusíme do zmäknutia.

  • Formu vystelieme papierom na pečenie. Na strúhadle si nastrúhame 1/2 cesta, ktoré navrstvíme na dno a boky formy. Mierne popritláčame.

  • Na cesto navrstvíme obe plnky - tvarohovú a jablkovú.

  • Nakoniec nastrúhame aj druhú polovicu cesta a pokryjeme ňou celý koláč.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 - 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a môžeme podávať.

  • Dobrú chuť!