Stačí zmiešať suroviny, vylejeme na plech, upečieme, zrolujeme a parádny koláčik máme hotový!

Reklamy

Vynikajúca jablkovo-škoricová roláda!

RECEPT

Stačí zmiešať suroviny, vylejeme na plech, upečieme, zrolujeme a parádny koláčik máme hotový!

Vynikajúca jablkovo-škoricová roláda!

INGREDIENCIE na cesto

  • 300g hladká múka

  • 200g práškového cukru

  • 50ml olej

  • 4 vajcia

  • 1 vanilínový cukor

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE na plnku

  • 5 - 6 jabĺk

  • 70g vlašské orechy

  • 2PL práškový cukor

  • 1PL škorica

POSTUP

  • Jablká očistíme, nastrúhame a rovnomerne navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Posypeme ich cukrom, škoricou a mletými orechmi.

  • Pripravíme si cesto. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilkou a štipkou soli do peny.

  • Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a mixérom zmiešame.

  • Nakoniec za stáleho mixovanie prilejeme postupne olej.

  • Pripravené cesto nalejeme na jablká, rovnomerne ho rozotrieme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

  • Plech na pečenie vyberieme z rúry, koláč preložíme na čistú kuchynskú utierku a odstránime papier na pečenie.

  • Ešte horúci ho zvinieme do rolády a necháme úplne vychladnúť.

  • Vychladnutý posypeme práškovým cukrom a máme hotovo!

  • Dobrú chuť!