Slávnostná torta „Napoleon“ s lahodným maslovým krémom!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Úžasná, slávnostná torta s lahodným maslovým krémom. Trošku náročnejšia na čas, ale tá dokonalá chuť stojí za to!
Predtým sa na prípravu „Napoleona“ používali tenučké pláty lístkového cesta, vyrobené s pridaním octu a koňaku, potierali ich jemným krémom zo smotany, masla a vajec. V ZSSR do receptu pridali aj varené kondenzované mlieko.
Táto torta sa natoľko zapáčila sovietskym obyvateľom, že ju pripravovali dokonca aj v najodľahlejších kútoch krajiny v obyčajných rúrach. „Napoleon“ sa ešte aj dnes považuje za jeden z najpopulárnejších dezertov bývalej ZSSR.
RECEPT
Úžasná, slávnostná torta s lahodným maslovým krémom.
Trošku náročnejšia na čas, ale tá dokonalá chuť stojí za to!
INGREDIENCIE na cesto
INGREDIENCIE na krém
POSTUP
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!