Sladučké a voňavé koláčiky, ktoré všetkých potešia!
Vynikajúce škoricové slimáky, na raňajky s teplým čajom, mliekom či kakaom ideálne!

RECEPT

Sladučké a voňavé koláčiky, ktoré všetkých potešia!
Vynikajúce škoricové slimáky, na raňajky s teplým čajom, mliekom či kakaom ideálne!

INGREDIENCIE na cesto

  • 700g hladká múka

    Reklamy
  • 500ml mlieko

  • 100g maslo

  • 100g kryštálový cukor

  • 1 kocka droždie

  • štipka soli

INGREDIENCIE na plnku

  • 100g maslo

  • 4PL práškový cukor

  • 4ČL mletá škorica

  • 2ks škoricový cukor

POSTUP

  • Mlieko zohrejeme s 1PL cukru, pridáme droždie a necháme kvások pracovať.

  • V nádobe si zmiešame múku, soľ a zvyšok cukru. Pridáme hotový kvások a rozpustené maslo izbovej teploty.

  • Vypracujeme si cesto, prikryjeme a necháme 30 - 40 minút kysnúť.

  • Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame mäkké maslo s ostatnými surovinami na plnku.

  • Pripravené cesto si rozdelíme na 2 polovice. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme, potrieme polovicou pripravenej plnky a zavinieme do rolády.

  • To isté urobíme aj s druhou polovicou cesta.

  • Rolády nakrájame na kolieska. Nakrájané kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Potrieme ich mliekom izbovej teploty a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 - 20 minút.

  • Dobrú chuť!