Tento recept vám umožňuje rýchlo pripraviť cesto na pečenie. Rýchle kysnuté cesto si pripravíte za pätnásť minút. Kde je ukryté to tajomstvo?
Príjemne sa s ním pracuje, nelepí sa na ruky. Po upečení je mäkké, ľahké a lahodné.
Recept na kysnuté cesto bez kysnutia
Ingrediencie:
- Teplá voda – 150 ml
- Droždie – 11 g alebo čerstvé 25 g
- Cukor – 2 polievkové lyžice
- Vriaca voda – 150 ml
- 1 lyžička soli
- Olej – 3 polievkové lyžice
- Múka – 4 šálky
Príprava:
Kvások rozpustíme v teplej vode pri teplote asi 30 stupňov.
Pridajte lyžicu cukru a dobre premiešajte. Odložíme.
Medzitým si preosejeme múku do misky vhodnej na miesenie. Pridáme cukor, soľ, olej a premiešame.
Teraz pridajte kváskovú zmes do múky a premiešajte.
Pridajte vriacu vodu, rozložte ju po celom ceste. Hneď začneme miešať.
Keď sa cesto spojí, preneste ho na dosku. V prípade potreby pridajte trochu múky. Vymiesime mäkké elastické cesto.
Výťažnosť cesta z tohto množstva surovín je cca 750 g.
Cesto rozdeľte na niekoľko rovnakých častí.
Prikryjeme fóliou a pripravíme ľubovoľnú plnku (jahody, rebarboru, čučoriedky, syr atď.) a potom začneme formovať buchty. Môžete sa tiež vzdať pridávania cukru do zvyšku cesta a naplniť ho suchou, nie sladkou plnkou.
Cesto môžeme vyprážať ale aj piecť.
ZDROJ: YOUTUBE
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!