Tento recept vám umožňuje rýchlo pripraviť cesto na pečenie. Rýchle kysnuté cesto si pripravíte za pätnásť minút. Kde je ukryté to tajomstvo?

Reklamy

Príjemne sa s ním pracuje, nelepí sa na ruky. Po upečení je mäkké, ľahké a lahodné.

Recept na kysnuté cesto bez kysnutia

Ingrediencie:

  • Teplá voda – 150 ml
  • Droždie – 11 g alebo čerstvé 25 g
  • Cukor – 2 polievkové lyžice
  • Vriaca voda – 150 ml
  • 1 lyžička soli
  • Olej – 3 polievkové lyžice
  • Múka – 4 šálky

Príprava:

Kvások rozpustíme v teplej vode pri teplote asi 30 stupňov.

Pridajte lyžicu cukru a dobre premiešajte. Odložíme.

Medzitým si preosejeme múku do misky vhodnej na miesenie. Pridáme cukor, soľ, olej a premiešame.

Teraz pridajte kváskovú zmes do múky a premiešajte.

Pridajte vriacu vodu, rozložte ju po celom ceste. Hneď začneme miešať.

Keď sa cesto spojí, preneste ho na dosku. V prípade potreby pridajte trochu múky. Vymiesime mäkké elastické cesto.

Výťažnosť cesta z tohto množstva surovín je cca 750 g.

Cesto rozdeľte na niekoľko rovnakých častí.

Prikryjeme fóliou a pripravíme ľubovoľnú plnku (jahody, rebarboru, čučoriedky, syr atď.) a potom začneme formovať buchty. Môžete sa tiež vzdať pridávania cukru do zvyšku cesta a naplniť ho suchou, nie sladkou plnkou.

Cesto môžeme vyprážať ale aj piecť.

ZDROJ: YOUTUBE

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!