Rýchly, jednoduchý, chutný jablkový lyžicový koláč!

Reklamy

Nenáročný, ku káve ideálny a pripravíte ho raz-dva!

RECEPT

Rýchly, jednoduchý, chutný jablkový lyžicový koláč!

Nenáročný, ku káve ideálny a pripravíte ho raz-dva!

INGREDIENCIE na cesto

  • 12PL hladká múka

  • 12PL kryštálový cukor

  • 12PL olej

  • 12PL mlieko

  • 3 vajcia

  • 1/2bal. kypriaci prášok do pečiva

INGREDIENCIE na plnku

  • 1kg jablká

  • 1 bal. škoricový cukor

  • 50ml rum

  • hrsť sušených hrozienok

  • 1ks vanilkový cukor

  • práškový cukor na posypanie

POSTUP

  • Hrozienka namočíme v rume. Jablká si očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme škoricový cukor, hrozienka a chvíľu podusíme.

  • V mise vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme olej, mlieko a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Plech (20x30) si vystelieme papierom na pečenie, nalejeme polovicu cesta a dáme piecť na 180 stupňov. Keď je cesto napoly upečené, vyberieme koláč, navrstvíme podusené jablká a na vrch vylejeme druhú polovicu cesta.

  • Koláč vrátime späť do rúry a pečieme do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!